Obavestenje

* Sve predstave sa redovnog repertora imaju prevod na srpski. Prevod se emituje na scenskom portalu. *

Ansambl Novosadskog pozorišta na ,,studijskom putovanju“ u Sofiji

Pripreme za predstojeću premijeru Novosadskog pozorišta – Anu Karenjinu, koja je najavljena za 29. oktobar u 19 časova, uveliko su u toku.

Deo ansambla koji će tumačiti likove iz Tolstojevog romana je, neposredno pred sam ,,finiš“, zajedno sa rediteljem Dejanom Projkovskim otputovao na, kako kroz šalu kažu, ,,studijsko putovanje“ u Bugarsku. Tamo su u sofijskom Nacionalnom teatru ,,Ivan Vazov“ prisustvovali izvođenju predstave Braća Karamazovi, koja se na sceni ovog prestoničkog teatra prikazuje od aprila tekuće godine.

Predstava je rađena po čuvenom romanu Dostojevskog, a iza nje stoji gotovo ista ekipa koja je  angažovana i na Ani Karenjinoj Novosadskog pozorišta; režiju potpisuje Dejan Projkovski, scenografiju Valentin Svetozarev, a muziku Goran Trajkoski. Glumački ansambl Novosadskog pozorišta predvođen makedonskim rediteljem smatrao je da je veoma korisno da, pred generalnu sedmicu, odgledaju predstavu, u kojoj je, kao i u slučaju Ane Karenjine, akcenat na ispitivanju ljudske psihologije i osećanja ljudi u različitim životnim situacijama, te oslikavanju čoveka u svim njegovim niskostima i vrlinama.

Uigrani tim umetnika iz Makedonije je i tokom prethodne godine u Narodnom pozorištu u Bitoli pripremao inscenaciju Kockara, pa se može reći da se u ruskom realizmu osećaju kao na domaćem terenu. Ako je sudeći prema uspehu produkcije sofijskog teatra, Novosadska publika će imati zadovoljstvo da vidi Anu Karenjinu kakvu je dugo čekala na pozorišnoj sceni.

Partneri

Pratite nas na Facebooku