Tri lica ogledala

Director
Gordana Lebović
Big scene
Gostovanje


Predstava Tri lica ogledala (Omen Teatar)

(pozorišno istraživanje ekstremizma)

 

Tri lica ogledala je eksperiment, pozorišni i društveni. Takav eksperiment spaja u jedno glumca kao osobu, kao lik i kao društveno osvešćeno biće. Time nam nudi specifično pozorišno iskustvo, u kome ne ostajemo samo gledaoci, već postajemo aktivni učesnici i saučesnici.

Tri lica ogledala nam otkriva tri lica društvene stvarnosti. Prvu svakodnevnu, svima vidljivu koja nas informiše o zbivanjima oko nas. Drugu skrivenu, a ipak univerzalnu i arhetipsku. Treća misaonu, intelektualnu, kritičku, onu sposobnu da otkrije mehanizme funkcionisanja prve dve. Da bismo videli ta lica javnosti, potrebno je da vidimo sve njene odraze u ogledalu i da ih postanemo svesni. Potrebno je da skinemo sopstvene maske, pa pogledamo sopstveni odraz i budemo iskreni prema sebi.

Zato je neophodno da u potpunosti poverujemo u pozorišni čin kome prisustvujemo, da prihvatimo učešće u njemu, da mu se prepustimo i da mu verujemo. Praveći izbore, opredeljujemo se za ono što nam više prija. Praveći izbore, opredeljujemo se koga podržavamo. Praveći izbore, opredeljujemo se kako mislimo. Praveći izbore opredeljujemo se ka kom ekstremu možemo da odemo.

Izvođači/lica: Pavle Pekić, Slobodan Beštić, Vladimir Aleksić

Režija: Gordana Lebović

Dramaturgija: Vanja Nikolić

Kostim i scenografija: Isidora Spasić

Kompozicija i izbor muzike: Vedran Vućić

Organizacija: Isidora Spasić i Damjan Damnjanović

Partners

Follow us on Facebook